skip to Main Content

Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoisen tervehdykset

Omaishoidon tuen tarve on vallitsevassa poikkeustilassa tavallista suurempi. Jaan omaishoitajien huolen siitä, miten sosiaali- ja terveystoimi pystyy tarjoamaan omaishoitajille tukea ja kaikkea sitä, mitä nykyisissä poikkeuksellisissa oloissa tarvitaan. Työnne on hyvin tärkeätä, samoin myös yhteistyönne meidän kanssamme.

 

Sosiaali- ja terveystoimi on joutunut karsimaan toimintaansa, jotta voimme tarjota koronakriisiin liittyviä erityispalveluja asukkaillemme. Nämä päätökset osuvat omaishoitajiin aivan eri tavalla kuin toivoisimme, ja yritämme ratkaista asian parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme siirtäneet enemmän henkilöstöä kotikäynteihin ja avustamiseen ja pystymme tarjoamaan tukea myös Näsissä.

 

Nyt on erityisen tärkeää, että omaishoitajat ottavat yhteyttä meihin saadakseen tarvittavan tuen. Tiedän hyvin, että se ei monen mielestä tunnu riittävältä. Kolmas sektori ja vapaaehtoisten työ täydentävät nyt kuitenkin Porvoon kaupungin omia palveluja entistäkin suuremmassa määrin. Kirjoitan tätä tekstiä vappuna, ja tällä hetkellä Porvoon koronatilanne on edelleen rauhallinen. Osittain tämä johtuu tehdyistä suurista muutoksista ja Porvoon ennakoivista toimenpiteistä, mutta tilanne voi nopeasti muuttua.

 

Yhteistyö merkitsee paljon, ja se on tärkeä osa meidän toimintaamme. Yhteistyö tuottaa tuloksia, ja nyt jos koskaan meidän täytyy pitää huolta toisistamme. On myös tärkeää huolehtia arkipäivän vaatimuksista ja yrittää kaikesta huolimatta pitää huolta omasta jaksamisesta tänä raskaana aikana. Inhimillisyys ja ymmärtämys ovat kantavia arvoja näinä vaikeina aikoina.

 

Back To Top