skip to Main Content
kansikuva

Höstiga hälsningar från föreningens handledare

Så kommer den friska och fräscha hösten. Morgnarna är svala och uppfriskande, höstsolen skiner (och det regnar mellan varven) och naturen ändrar färg. Själv gillar jag denna årstid mycket, då många efter sommaren har kommit tillbaka från semestrar och människorna är mer anträffbara igen. Hösten ger mig också mer energi nu då man orkar bättre njuta av uteluften. Dessutom går inget upp mot en liten skattjakt i skogen denna årstid.

Varför just denna höst känns så bra, är även för att jag har kommit tillbaka på deltid till föreningen, denna gång som handledare i föreningen. Jag har saknat er närståendevårdare. Med iver har vi sparkat igång höstens verksamhet i form av både distanskaffestunder och utegrupper. För stunden dricker vi distanskaffe via Teams varje tisdag mellan kl. 10 och 11. Jag är på linjerna hela timmen och det är fritt fram för dig att vara med hela timmen eller att komma förbi en sväng och säga hej. Under denna timme har vi ingen specifik agenda, vi dricker förmiddagskaffe tillsammans och pratar om det som faller oss in just den gången. Med oss kan du komma alltså på tisdagar, genom att öppna länken som finns under evenemangskalendern på våra hemsidor. Välj från evenemangskalendern ”Distanskaffe” och klicka dig fram till själva länken.

I kommunerna ordnas det utegrupper varannan vecka. Vi går på lätta promenader och avslutar träffen med en värmande dryck. Vi får hoppas att vädret fortsätter underbart höstigt länge, så att vi kan träffa varandra genom hela säsongen. Information om utegruppen i just din kommun hittar du bäst från evenemangskalendern på våra hemsidor. Grupperna är namnlagda enligt kommunernas namn. Till dessa grupper ber jag efter förhandsanmälan, senast dagen innan gruppen ska träffas igen. På detta sätt kan jag reservera tillräckligt med dryck och på detta sätt får jag även dina kontaktuppgifter, ifall grupper skulle bli inhiberad på grund av till exempel uselt väder eller ifall jag själv skulle bli sjuk. Nu då det gäller att vara extra noga med varje symptom. Ifall inga ivriga motionärer anmäler sig, inhiberas träffen för den gången.

Jag vill också påminna dig om att jag finns här för dig. Du kan alltid ringa mig, skriva ett meddelande till numret 044 236 8214 eller nå mig per e-post på emmi@itauudenmaanomaishoitajat.fi. Bäst når du mig måndagar till torsdagar mellan kl. 8 och 15.30.  Jag lyssnar då du behöver stöd, vi pratar om ditt och datt när det känns som så och jag hjälper dig genom olika utmaningar som kan komma framför dig i närståendevården.

Sakta men säkert börjar vi sätta in fler planer för hösten och vi hoppas att läget med coronan ska börja lätta snart. Det skulle vara så roligt och så viktigt att utöka vår verksamhet och erbjuda er mer kamratstöd, träffar inomhus och rekreation. Vi gör vårt bästa för att bygga upp vår verksamhet så att den möter era behov och nu skulle jag därför vilja be dig om en sak: berätta för mig vad det är just du skulle behöva och vilja ha? Hurdant bemötande, i vilken form? Skulle det vara mer kamratstöd, infotillställingar, föreläsningar, rekreation eller något helt annat? Hur kan vi hjälpa och stöda dig?

Vi hörs och jag hoppas att vi ses snart. Ha en solig dag!

Emmi

Back To Top